I denne kurskategorien finner du alle kurs som VINN tilbyr til gründere.

Illustrasjon - budsjettSynes du det er utfordrende å utarbeide budsjett? Kunne du tenke deg å få en steg-for-steg beskrivelse av hvordan du går frem? Da bør du melde deg på dette kurset! Her får du den hjelpen du trenger i form av nyttige leksjoner og verktøy, samt en steg-for-steg beskrivelse som tar deg gjennom prosessen med å lage egne budsjetter. Du får også kunnskap om prissetting og verktøy som hjelper deg med dette.

Kurset koster kr. 59,- og du får da tilgang til kurset i 3 uker.

Illustrasjon - GründerkursSkal du etablere egen bedrift, men føler behov for å fylle på verktøykassen din litt først? Eller har du kanskje allerede startet en bedrift, men ønsker å få litt mer faglig påfyll? Da er dette gründerkurset noe for deg!

I dette kurset har vi samlet det vi anser som den viktigste informasjonen om emnene Idé og avklaring, Markedsstrategi og Økonomi på én plass. Og tilgangen er gratis! Her får du også tilgang til et forum hvor du kan stille spørsmål og få svar fra noen i vårt entreprenørskapsteam eller av andre gründere.

Illustrasjon - forretningsmodellHar du noen gang fått spørsmålet "Hva er din foretningsmodell"? Det de egentlig spør om da er "Hvordan skal du tjene penger?". Tenk om du kunne vise planen for bedriften din og hvordan du skal tjene penger på ett ark. Det kan dette kurset hjelpe deg med!

Kurset tar deg gjennom 9 blokker som utgjør forretningsmodellen og dekker de fire viktigste områdene innenfor forretningsvirksomhet: kunder, tilbud, infrastruktur og finansiell levedyktighet. Forretningsmodellen danner utgangspunkt for utvikling av strategi og implementeres gjennom strukturer, prosesser og systemer.  

Kurset koster kr. 139,- og da får du tilgang til kurset og alle verktøyene i 4 uker. Hvis du ønsker å se på kurset før du kjøper det så har du mulighet til det. Da velger du "Test kurset gratis" og benytter påmeldingsnøkkelen "forretningsmodell". Du får da tilgang til kurset i 20 minutter.

Dette er et tilbud til personer som ønsker å starte egen bedrift. For å få tilgang til kurset må du være prekvalifisert og nettlærer må ha opprettet deg som kursdeltaker.

Modul 1

Prekvalifisering og næringsfaglig vurdering, kurset har en varighet på maks to uker. Kursdeltakeren gjennomfører nettbaserte leksjoner og leverer en beskrivelse av sin forretningside. Dette danner basis for en objektiv vurdering av realismen i forretningsideen som vi utarbeider. Pris for kurset er kr 2 300,-

Modul 2

Kurset består av en rekke leksjoner, kontrolltester og verktøy, og inkluderer i tillegg ukentlige veiledninger. Kursdeltakeren utvikler sin egen forretningsmodell som gir et bilde av hvordan bedriften skal skape, levere og realisere verdi. Deretter utarbeides en forretningsplan som beskriver detaljene rundt forretningsmodellen. Forretningsplanen inneholder alt fra produkt- markedsbeskrivelser til økonomiske planer og handlingsplaner. Kurset har en varighet på 14 uker og avsluttes med at vi gjør en ny næringsfaglig vurdering. Pris for kurset er kr 17 700,-

Kurset erstatter det tidligere tilbudet Nav nettbasert etablererkurs, men er tilgjengelig for alle. 

Illustrasjon - Formelle kravSkal du starte egen bedrift, men synes det er vanskelig å vite hvilke lover og regler du må forholde deg til? Da kan vi anbefale dette kurset! Vi har gjort jobben med å samle all informasjonen i en serie med nettbaserte leksjoner. Hvordan registrere bedriften, valg av organisasjonsform, krav til navn, pensjonsregler, rettighetsbeskyttelse, domener, administrative rutiner, rapporteringsrutiner, skatt og mye mer. Ved å ta dette nettbaserte kurset vil du som bedriftsleder bli tryggere på at du møter de formelle kravene.

Kurset er under utarbeidelse og vil være tilgjengelig i løpet av høsten 2015.

Illustrasjon - evalueringTrenger du en næringsfaglig vurdering? Det kan vi hjelpe deg med! 

En næringsfaglig vurdering er objektiv vurdering av realismen i forretningsideen din. Noen aktører, typisk NAV, krever i enkelte tilfeller en slik vurdering. Når du bestiller dette hos oss får du tilgang til et kort kurs. I kurset skal du levere inn dokumenter om deg selv og din forretningsidé. Deretter vil vi ringe deg og gjennomføre en kort telefonsamtale. Dette danner basisen for den næringsfaglige vurderingen som vi utarbeider. Vurderingen sendes elektronisk til deg. Næringsfaglig vurdering koster kr. 2 300,- inkl mva.